Izaberite stranicu

Šlep služba Novi Sad, vaš siguran oslonac na svakom putu.

Donosimo vam jedan zanimljiv tekst sa portala polovni automobili.

Osnovni problem je u tome što je zakon napisan tako da zbuni prosečnog čoveka. Zato krenimo redom.

U zakonu piše (Član 70) da je „Zabranjeno vučenje neispravnog vozila na auto-putu i motoputu“.

Međutim, zakon dozvoljava da se auto vuče i na auto-putu i na motoputu!

Ukoliko je razlog za vuču nastao za vreme kretanja motornog vozila po auto-putu, odnosno motoputu,vučenje je dozvoljeno do prvog isključenja sa auto-puta, odnosno motoputa“. Ovo piše u zakonu!

Dakle, vozite po auto-putu/motoputu i auto vam se pokvari. Zakon dozvoljava da neko dođe svojim automobilom i da vas odvuče do prvog isključenja i dalje gde želite. Zabrana se odnosi na to da ne smete npr. pokvaren auto iz Niša da vučete u neki servis u Beograd.

A šta ako me uhvati policija i optuži nas da vučemo auto više nego što je dozvoljeno?

Ovo može da bude vrlo problematično. Uzmimo kao banalan primer da ste krenuli iz Beograda ka Nišu i auto vam se pokvario između Jagodine i Ćuprije. Vi zovete prijatelja koji takođe kreće iz Beograda, on stiže do vas, kačite auto i krećete.

Posle par kilometara nailazi policija, zaustavlja vas i optuži da vučete auto mnogo duže nego što je to dozvoljeno, odnosno da ste prošli već nekoliko isključenja iako ste na prvom isključenju morali da izađete.Kako dokazujete da niste prekršili zakon?

Teško – i vi i vaš prijatelj imate karticu sa naplatne rampe kod Beograda i jednostavno ne postoji način da se utvrdi na kojem mestu se vama auto pokvario, tj. odakle je prijatelj počeo da vas vuče.

Ako ste dospeli u ovu situaciju, da ne biste razmišljali o zakonu i svim mogućim situacijama koje vam se mogu desiti, predlažemo vam da nas kontaktirate, dobićete uslugu profesionalnog šlepanja po najpovoljnijoj ceni.

Call Now ButtonKLIKNI I POZOVI ŠLEP SLUŽBU